Bowen Technikáról

Csilla Bowen kezelés Győr 21Más módszerekkel összehasonlítva a Bowen Technikát nem könnyű leírni. Lényege a szervezet által adott integrált válasz. A kezelt személy a kezelés ideje alatt passzívan, a lehető legkényelmesebb, neutrális helyzetben a hasán és/vagy a hátán fekszik vagy ül. A kezelés, a test meghatározott pontjain történő, precízen elvégzett izom és kötőszöveti fogások specifikus szériáiból áll, amelyek képesek a testi problémák és sérülések széles skálájának pozitív befolyásolására. A mozdulat szekvenciák közé szünetek vannak beiktatva. A Bowen Technika jól ismert a kötőszövetekre kifejtett kiváló hatásáról. A faszciákban keletkezett letapadásokat, keményedéseket igen hatásosan oldja, ezzel helyreállítva a kötőszöveti, és ezáltal minden egyéb struktúra áteresztőképességét, átjárhatóságát. Ez az anyagcsere folyamatok, nyirokkeringés optimalizálódásához vezet, melynek keretében a funkcionalitást zavaró káros anyagok illetve méreganyagok kiválasztódnak és kiürülnek a szervezetből. Ezek a folyamatok egy relatív gyors időintervallumban játszódnak le. Nemcsak az organikus rendszereket és a muszkuloszkeletális struktúrákat kezeli de a szervezet minden rendszerére hatással van.

Javallatok

Bowtech könnyen alkalmazható fizikai és pszihoszomatikus problémák széles spektrumában és rendkívül hatékony többek között a következő tüneteknél:

 • bármilyen muszkuloszkeletális ill. ízületi probléma, sportsérülések, isiász, teniszkönyök, merev váll (frozen shoulder)
 • fejfájás és migrén, allergia, illetve asztma
 • alvászavarok, veseproblémák, emésztési- és gyomorproblémák, menstruációs-, fogamzási- és termékenységi problémák
 • stressz és kiégettség/krónikus fáradság, levertség
 • valamint a terhes- és kismamagondozásban, csecsemőknél és gyermekeknél, ágybavizelés

A Bowtech kiválóan alkalmazható kizárólagos és kiegészítő kezelésként is.  Ajánlott akut és krónikus állapotok kezelésére és megoldására, illetve az életminőség javítására, életkortól függetlenül.

Alkalmazási terület

A Bowen Technika egyszerűsége és könnyű alkalmazása révén igen jó szolgálatot tesz nagyon érzékeny és súlyos állapotok kezelésében, pl. operációk utáni rehabilitácó vagy mozgáskorlátozottság esetében. Ez a technika nemcsak belgyógyászati, orthopédikus , sebészeti és idegrendszeri problémák körében, de akár pszichoszomatikus panaszok esetén, a terhes- és csecsemőgondozásban, illetve a szülészet területén alkalmazható. Az Angol Szülészek Társasága elismeri a Bowen technikát és brillánsnak tartja újszülöttek számára.

A Bowen Technika egy igazi klinikai munkaeszköz, ami  kizárólagos- és kiegészítő módszerként is sikerrel alkalmazható más gyógyászati kezelések mellett. Rengeteg egészségügyi, orvosi, ápolói tevékenységgel foglalkozó szakember, például fizioterapeuták, gyógytornászok, masszőrök, kiropraktorok, kórházi nővérek, szülészek és bábaasszonyok, homeopaták, orvosok és fogorvosok sajátították el, illetve alkalmazzák ezt a technikát tevékenységük kiegészítéseként. A Bowtech egy nagyon tiszteletteljes, manipulációk nélküli, nem betolakodó kiegészítő módszer amelynél a sérülésveszély gyakorlatilag nulla. A Bowtech alkalmas bárki kezelésére, a újszülöttektől kezdve a gyermekeken, várandós mamákon, az élsportolókon át az öregekig az akut és krónikus betegekig.

 

A BOWENT NE KEVERJÜK ÖSSZE MÁS ALKALMAZÁSOKKAL

A Bowen Technika új fogalom a test kezelését illetően nem származtatható más módszerekből, nem is hasonló semmilyen más fizikális terápiához:

 • Az elmozdult csontok pozíciója rendszerint magától helyreáll – annak ellenére, hogy egyáltalánnem használunk izület- vagy csontmanipulációt, mint pl. kiropraktika esetében.
 • Megszünteti az izmok feszültségeit, és helyreállítja a normális nyirokkeringést – annak ellenére,hogy az izmokat nem gyúrjuk össze, mint a masszázsban.
 • A meridiánok azonnali javulást mutatnak – annak ellenére, hogy a munka fókusza nem az energiarendszeren van, és nem hasonlít sem az akupuntúrához sem az akupresszúrához.
 • Gyakoriak a pszichikai változások – annak ellenére, hogy nem szükséges érzelmi válaszokat kiváltani, mint az elme-test terápiákban.

 

Elmélet

A Bowen mozdulatok a következő mechanizmusokat aktiválják, hogy visszaállítsák/helyreállítsák a test öngyógyító folyamatait.

 • Strech reflex:
  a legtöbb mozdulat izmok eredési/tapadási helyén illetve az izom hasánál történik ahol az izomorsók helyezkednek el. Az izomorsók informálják az Idegrendszert az izomszövet feszültségéről-feszességéről, nyúltságáról. Ezek a receptorok  a „challenge” nyújtás és az azt követő „rolling”, (át)gördülő mozdulat által stimuláltak. Izomfájdalom, illetve spazmus (görcs) esetén (amikor az izom egy ingerburokban van) megtörhető ez a helytelen körforgás az Idegrendszer által fogadott stimulus megváltoztatásával.
 • Izületi proprioceptorok (Golgi receptorok):
  minden Bowen mozdulat, ami egy izület körül-környékén van direkt hatással van az izületi burokra, és az izületi szalagokra, amelyek proprioreceptorokkal gazdagon be vannak idegezve. Itt ismét az Idegrendszer fogadja a stimulust és visszahatásként, normalizálja az izületi működést, erőteljes manipuláció alkalmazása és igénye nélkül.
 • Fascia:
  minden Bowen mozdulat a felületi kötőszövet szintjén történik, és kihatással van a kötőszövet-ideg viszonyára, illetve izmot vagy ínszalagot mobilizál. A fascia központi szerepet játszik az izom koordinációban, a testtartásban és mindenhol a szervezet strukturális és funkcionális egységének/épségének a megőrzésében. Sérülés esetén mindezek a funkciók negatívan befolyásoltak. Egy sérülést követően a fascia merevebbé válik, összehúzódik, megcsavarodik, dehidrál (víztartalma csökken) dehidratálódik. Egy, a Bowen kezelést követően gyakran megfigyelhető jelenség, hogy az adhéziók (letapadások, összenövések) fellazulnak, hegesedések (a szövetekben) meglágyulnak, enyhülnek illetve, hogy a testtartás és mozgékonyság megjavul, kemény rántás, nyomás, csavarás, illetve nyújtás alkalmazása nélkül.
 • Szegmentális visceroszomatikus spinalis reflexek:
  ezen reflexeknek a stimulálását a legtöbb alapkezelés tartalmazza a bőr, izmok, inak kezelése által.
 • A Bowen talán legalapvetőbb és legfontosabb hatása, amit a Vegetatív Idegrendszerre fejt ki, ahol a szervezet öngyógyító mechanizmusainak irányító központja van. Az Autonóm Idegrendszer ellenőrzi a testfunkciók több mint 80%-át , és nagyon érzékeny külső stresszhatásokra. Napjainkban a legtöbb ember a folyamatos stressz és a szimpatikus idegrendszer túlingerlésének állapotában él. Gyógyulási folyamatok akkor kezdődnek, amikor az Autonóm Idegrendszer paraszimpatikus módba vált át.
  A technika láthatóan katalizálja ezt a folyamatot. A kezelések alatt megfigyelhető, hogy egyesek igen gyorsan álomba merülnek, illetve mélyen ellazult állapotba kerülnek és perisztaltikus mozgás hallható. Ez mutatja az átmenetet a paraszimpatikus dominancia felé egy mélyebb szinten történő stressz oldódás kíséretében. Ez talán a magyarázat arra, hogy néhány Bowen kezelés gyakran reaktiválja a felépülési folyamatot, ami a traumából való gyógyulás, betegség vagy operáció után elakadt.
 • Trigger pontok:
  néhány Bowen mozdulat átfedésben van ismert trigger pontokkal. A  kezelés folytán a pontokat Bowen mozdulattal érintve, a fájdalom csökkenését, izületi mozgathatóság és izom koordináció megjavulását tapasztalhatjuk.
 • Akupunktúrás pontok és meridiánok:
  a legtöbb mozdulat átfedésben van akupunktúrás pontokkal és néhány tulajdonképpen egy mozdulattal keresztül halad 2-3 meridiánon. Akupunktúra gyógyászok összefüggésbe hozzák a Bowen kezelésre utaló jeleket és hatásokat a megfelelő akupunktúrás pontokkal, az akupunktúrás pulzus/válaszok azonnali változásait kommentálva a Bowen kezelést követően. E két rendszer átfedése talán a magyarázat a Bowen technika erős energetikai komponensére és belső szervi hatásaira.
 • Neurolymphatikus pontok, lymphatikus keringés:
  a Bowen mozdulatok fedésben vannak neurolymphatikus reflex pontok helyével amik a lymphatikus rendszert szabályozzák.

Kinek ajánlott ezen kívül a Bowen kezelés?

 •  Irodai dolgozok gerincfájdalmai

bowen gerincManapság az emberek többsége városban él, autóval jár, és sokan ülőmunkát végeznek, amely a mozgásszervek egészsége szempontjából nagyon káros. Az ülő életmódnak köszönhetően, kóros izomtónus eloszlás alakul ki a szervezetben, nagyrészt a nyaki izmok görcsössé válásával, a gerinc stabilitását szabályozó mély hátizmok háttérbe szorulásával és gyengülésével. Rossz testtartás alakul ki. Az irodában dolgozók egész nap ülnek, ráadásul a számítógép előtt. Ez gerinc panaszokat fog okozni. óriási nyomás nehezedik az ízületekre, a belső szervekre, mind a nyak, mind a derék területén. Akár porckorongsérv is kialakulhat. A nyaki gerinc és a nyakizmok eltérései, gyakran okoznak fejfájást, súlyos esetben szédülést.

Az egészség és a jó életminőség megtartása érdekében Bowen Technikával feszültség oldást érhetünk el a testben, lélekben, izmokban és a kötőszövetekben, csontokban. Bowen Technikával a szervezet öngyógyítását érhetjük el!

Gyermekáldás Bowen technikával

Bowen Baba programEgyre gyakoribb manapság, hogy egy emberpár gyermekvállalás mellett hozott döntése után  a fogamzás késik vagy elmarad. Lehet ennek testi és lelki oka is mindkét szülőnél. Bowen kezelésekkel beindul a test öngyógyítása, újra harmóniába kerülünk, oldjuk a testünkben lévő feszültséget, ezáltal a lelkünk is megnyugvásra talál. Ez mind nagyon fontos, hogy a fogantatás sikeres legyen mind két szülő esetében. A test harmóniába kerül, kiegyensúlyozott lesz, a szellem és lélek letisztul. Ezt követően egy speciális Bowen fogással indul el a szervezetben egy olyan folyamat, amivel segítjük a női hormonrendszer jó működését, ezáltal a sikeres fogamzást.  A Bowen kezelések hatása bizonyított, a férfiak spermaszáma megsokszorozódik, a spermák életképessége javul. A kezelések mellé kúra szerűen méhpempőt ajánlok, aminek különleges összetevőinek köszönhetően olyan hatással van az emberi termékenységre, amelyet számos vizsgálati és kutatási eredmény is alátámasztott. Segíti a női hormonrendszer működését, ami az egyik alapfeltétele a sikeres fogamzásnak. Megvastagítja a méhnyálkahártyát és elősegíti a peteérést.

Vannak kivételes helyzetek amikor nem lehetséges a méhpempőt fogyasztása, de szerencsére a Bowen technika önmagában is egy olyan erőteljes technológia , ami képes önállóan is segíteni a fogamzást. Természetesen az esélyeket mindenképpen növelheti, ha más természetes módszerrel is rásegítünk.

Miért fontos a férfiak számára is a kezelés, és miért ajánlott a méhpempő fogyasztása?

boldog családAz egyik ismert hatása a tesztoszteronszint-növelő képessége, növeli a hímivarsejtek számát és aktivitását.  A Bowen (manuálterápia) és a méhpempő (belsőleg) közös munkája az emberi testre egy csodaszer! Ne felejtsük el, hogy az emberi test nagyon intelligens! Bowen technika által adott impulzusok során a test helyreállít. A Bowen technika és méhpempő együtt csodás hatással segíti a sikeres fogantatást!

 Forduljanak hozzám bizalommal!

Hegyi József méhészHálás köszönet Hegyi Józsefnek, aki mézgyógyász, méhész és apiterapeuta, aki az általam nagyra tartott Bowen technikát és a Bowen Baba programot támogatja a saját készítésű tiszta méhpempő termékével!! Aki beavatott kis titkaiba és együtt működik velem, hogy egyre több párnak segítsünk a gyermekáldásban! Hegyi József több párnak segített már megvalósítani legszebb álmát, a gyermekáldást.

 

Forràs: www.bowen.hu

A Márkus ELIXÍR ÉS A BOWEN KEZELÉSEK KAPCSOLATA:

Markus_elixir_es_a_bowenA Márkus Elixír egy magyar találmány, melyet Márkus István Márk hozott létre édesapja Dr. Márkus István, szülész – nőgyógyász- klinikai onkológus receptje alapján.

Az elixír feltalálása, „megalkotása” évekkel ezelőttre nyúlik vissza. A kutatások alapján dr. Márkus István azt vette észre hogy hasonló élethelyzetben lévő emberek, hasonló betegségtüneteket produkálnak. Attól függően, hogy ki hogyan éli meg a lelki problémákat, fizikai szinten megjelennek a betegségek.

Azoknál a betegeknél, akiknél nem érhető el, hagyományos orvosi módszerekkel javulás, valami olyan oknak kell lenni, ami szabad szemmel, fizikai szinten nem látható.
Élethelyzeteink, melyben az érzelmeink a meghatározóak!

Ji King – Jóskönyv, Változások könyve, mely az ókori Kína öt szent könyvének egyike, ie. 3000 évvel íródott, s használják a mai napig. Bölcseleti értéke vitathatatlan. Ebben szerepel 64 élethelyzet, mely felöli azt a 64 élethelyzetet, ami lefedik az emberek életében előforduló élethelyzeteket!
Ez a 64 archetipikus élethelyzet nem kötődik történelmi korokhoz, és nem kötődik életkorhoz.

Az Elixírben ehhez a 64 archetipikus élethelyzethez találunk információt!
Egy olyan különleges készítményt állítottak össze, ami a XXI. századnak egy nagy találmánya.
A Márkus Elixír egy olyan információs készítmény, amely segít abban, hogy az alapoknál rendbe tegye a szervezetben lévő blokkokat, problémákat, elakadásokat.
Így választottunk szlogennek – vissza a gyökerekhez, hiszen mindent meghatároz, milyen gyökerek táplálnak bennünket, akár szellemi, akár lelki, akár testi síkon.

Brandon Bays Jelenlét című könyvének egyetlen gondolata, segít megérteni, hogy a betegségek 95 %-a a lélekből indul ki, és hogyha különböző érzelmi problémáink vannak, azok hogyan hatnak fizikai szinten a testünkre.

„Ha egy erős érzelmet, traumát, fájdalmas emléket elnyomunk, letuszkoljuk, elfojtjuk, a szőnyeg alá söpörjük, kémiai anyagok mérhető mennyisége szabadul fel a testben, amelyek blokkolni tudják az egyes sejt receptorokat. Ez a bezáródás megakadályozza a sejt természetes kommunikációját a többi sejttel, és ha ezt a bizonyos érzelmi problémát, vagy sejtemléket hosszabb időn keresztül elraktározódva hagyjuk a testünkben, a sejtjeinkben, a sejt receptorok zárva maradnak, és megbetegítik a test adott területét.”

A Márkus Elixír segít abban, hogy ezeket a régi elnyomott sejtemlékek megszűnjenek, és magasabb szintre emeli a szervezet rezgésszintjét, ez által ezeket a régi elnyomott érzelmi traumákat felszabadítja, és hozzájárul ahhoz, hogy harmóniába hozza a szervezetet, kezdi mindezt az alapoknál!

A Márkus Elixír abban segít, hogy mindenki eljusson ahhoz a valódi önmagához, akit nem az egója, a feje irányít, hanem lélek szinten meg tudjuk valósítani önmagunkat, rá találunk arra a valódi önmagunkra, akik valójában, vagyunk.

A virágterápiából az információkat, a homeopátiából a potenciálást, az ütve-rázva technikát vették át, és ezt fejlesztették egy magasabb szintre, egy egyedi technológiával, mindennapos fogyasztásra.

A virágok nem csodaszerek, nem ők gyógyítanak meg bennünket. Ők csupán az által, hogy megemelik a rezgésszámunkat, vagyis felemelnek minket a harmonikus rezgésszintre, hozzásegítenek, hogy testünkben ismét beinduljanak az öngyógyító folyamatok, és ez által elmúljanak kínzó érzelmi és testi fájdalmaink.

Példa: Képzelj el egy skálát. Az egyik végén van a félelem, a rettegés, a másik végén a bátorság, a túlzott vakmerőség. Vagy az egyik végén az önbizalomhiány, a másik végén a nagyképűség, vagy a szeretet és a féltékenység. Ezen a skálán mind a 64 élethelyzetben tartunk valahol.
A virágok a középpontba visznek minket, harmonizálnak.
A fa rezgések földelnek.
A szén pedig segít abban, hogy sejtjeink megújuljanak.

A virág rezgés terápia azért hatásos minden ember esetében, mert lelkiállapotunknak, karakterünknek, és egyéniségünknek megfelelően specifikus, és személyre szabott terápiában részesülhetünk.
Mindig saját magunkhoz viszonyítva állítja fel újra az elveszített harmóniánkat.
A Márkus Elixír az életenergia áramlás akadályait szünteti meg a szervezetben.
A szabályozás legmélyebb szintjén hat, a probléma gyökeréig nyúl le, így állítja be az egyensúlyt.
Ami miatt világszenzáció ez a termék, hogy nem a tünetet kezeli, hanem az okot, úgy, hogy a szervezet, a magasabb rendű belső intelligencia dönti el, hogy melyik az a rezgés, amire a legnagyobb szüksége van.

Tulajdonképpen, a betegség tüneteit produkáló embernek, a szabályozási rendszerének az éhsége fogja kiválasztani azt az információt, azt az alkotórészt az elixírből, amire szüksége van.

A fel nem dolgozott lelki blokkok hagymahéj szerűen rakódnak egymásra.
A Márkus Elixír ezeket oldja fel, legelőszőr azt, ami a legnagyobb, legfontosabb probléma, blokk az ember életében.
A Márkus Elixírnek a nagy előnye, hogy még ezt a sorrendet is a szervezet határozza meg.

Az Új Germán Medicina, választ ad a megbetegedések lefutására, a betegségek
lelki- agyi-szervi összefüggéseire vonatkozóan, a konfliktushelyzetek felismerésére.

Minden krónikus betegség hátterében, valamilyen olyan lelki folyamat áll, amivel nem tud mit kezdeni a beteg. Ami annyira készületlenül, hirtelen éri, annyira meglepi, annyira kilátástalannak látja a helyzetet, annyira nem tudja megosztani senkivel, hogy nem tud vele mást csinálni, mint elfojtani, úgy csinál mintha meg sem történt volna, át akar rajta lépni, de nincs hozzá programja, így elindul egy folyamat, és felszínre bukkan egy betegség.

A szabályozás mélyétől, harmóniájától és egyensúlyától függ az, hogy normálisan, egészségesen működik-e a szervezet, úgy ahogy megszületett.

A Hering szabály azt mondja ki, hogy minden információs terápia fentről lefelé, belülről kifelé, és időben visszafelé hat.
Ez az időben visszafelé hatás, egy krónikus betegségnél azt jelenti, hogy ahány év alatt alakult ki a betegség a gyökerétől számítva, annyi hónap kell, hogy megoldódjon a probléma.
Az elixírnél azt tapasztalták, valószínűleg a komplexsége miatt, hogy gyorsabban hat.

Fizikai szinten is megjelenik az elixír hatása, a fájdalmak enyhülése, a betegségek elmúlása mellett, minden esetben, kivétel nélkül megváltozott a személyiségük, jó irányban. Nyitott, kiegyensúlyozott, jó kedvű, kreatív egyének válnak az emberekből.

Így meg lehet teremteni egy olyan élethelyzetet, ahol az emberek egészségesek, türelmesek, elnézőek egymással, és anyagilag is bőségben élnek!

Ezt tudja a Márkus Elixír!

Hitedre csak addig van szükség, amíg letekered a kupakot és végre nekiállsz,
hogy rendbe tedd a lelked…és lépj vissza a gyökereidhez!

 

További információ, bejelentkezés:

Molnár Csilla Bowen Alkalmazó, Győr

Tel.: +36 70 318 3729

E-mail: csillabowen@gmail.com

Adatvédelmi szabályzat: letölthető itt!